Star Wars: Jabbův palác

Za několik dnů se na pultech obchodů objeví tato svižná karetní hra na motivy bestselleru Milostný dopis, která je plná blafování, dedukce a pohodlně se vám vejde i do větší kapsy. 


Tentokrát však nebudete soupeřit o náklonnost princezny, ale rovnou zavítáte do doupěte hanebného gangstera, toužícího po moci a bohatství, Jabby Hutta. Setkáte se s ikonickými postavami, jako je například Luke Skywalker, Boba Fett, nebo Salacious Crumb a vaším cílem bude porazit nepřátele!

Hra Star Wars: Jabbův palác je určena pro 2 - 6 hráčů a její herní doba se pohybujem kolem 20 minut. V minimálním počtu hráčů i o něco méně. Hra se hraje na několik kol. V každém kole se budete snažit pomocí efektů a čísel na kartách porazit ostatní hráče. 

Hra si zachovává velice snadnou a zábavnou mechaniku původní hry Milostný dopis. Nejdříve si líznete kartu, pak jednu ze dvou karet v ruce zahrajete a následně ji vyhodnotíte. Každá postava přináší do hry svůj jedinečný efekt. Díky kartě Biba Fortuny na vás ostatní hráči nebudou moci cílit efekty svých karet. Karta Boba Fetta vám zase umožní vzít si kartu od jiného hráče. Některé karty mají i silně negativní účinky a vedou k vyřazení ostatních hráčů ze hry. 

Kromě již známé, velmi chytlavé mechaniky, hra Star Wars: Jabbův palác přináší i nové prvky. Těmi jsou čtyři karty plánů, které do hry přidávají zajímavé výherní podmínky.  Například u plánu Vznešený, tak jak to známe z Milostného dopisu, vyhrává hráč s nejvyšší kartou v ruce. Pokud ale použijete kartu plánu Záchranná mise, kolo vyhraje hráč s nejvyšším počtem karet Povstalců vyložených před sebou.  

Karta plánu je vždy zvolena na začátku hry a po skončení kola se nemění. Pokud v balíčku dojdou karty a ve hře zůstal více, než jeden hráč, tak vítěze kola určí právě tato karta. Avšak jestliže je ve hře už pouze jediný hráč a všichni ostatní z kola vypadli, kolo ihned končí, karta plánu se nevyhodnocuje a hráč se stáva vítězem kola. 

Star Wars: Jabbův palác je malá, přístupná ale přesto velmi zábavná karetní hra. V tomto případě naštěstí  nedošlo pouze k převlečení Milostného dopisu do nového licenčního kabátku.  Mechanika plánů do hry přináší další možnosti strategie a hru děla zajímavější. I když se jednotlivé partie nesou ve velice rychlém tempu, bez dedukce a trochy taktického myšlení, se určitě nezaobejdete. Pokud pomýšlíte na vítězství, měli byste mít i štěstěnu nakloněnou na vaši stranu. V některých kolech se může stát, že i když budete budovat sebelepší strategii, soupeř dolízne lepší kartu a žeton vítězství bude mít v kapse. 

Hra funguje i v minimálním počtu hráčů, ale s každým dalším hráčem se stává zábavnější, napínavější a prvek blafování je znatelnější.  Jak již jsme z Milostného dopisu zvyklí, balení je velice skladné. Všechny součásti hry se pohodlně vejdou do malého slušivého látkového pytlíku s potiskem paláce Jabby Hutta. Díky tomu, hru určitě využijete nejenom doma, jako rychlou karetku na vyplnění dlouhé chvíle, ale třeba i na párty, anebo na  cestách.

Hru Star Wars: Jabbův palác můžete objednávat zde.

 

0 Komentáře