HRA: Big Monster

Doba hraní: 25 minut

Věk: 10+ (určitě zvládnou i mladší, u nás hraje zkušený předškolák) 

Počet hráčů: 2-6


Ve hře Big Monster, kterou vydalo nakladatelství Board Bros, budete prozkoumávat neznámou planetu, objevovat monstra, krystaly a snažit se splnit úkoly dříve, než vaši protihráči. 


Big Monster je draftovací hra. To znamená, že každý hráč má svůj balíček dílků s monstry. Jeden dílek si vybere a co nejrychleji předá zbývající dílky hráči dle vlastního výběru. Hra má dle mne skvělou znovuhratelnost. Obsahuje šest různých sad  monster. Každá sada obsahuje 20 dílků. Tyto sady můžete libovolně kombinovat. Vždy však musíte použít sadu, která je označena růžovým čtvercem. 

Na Big Monster je zvláštní, že má tři druhy pravidel

Můžete hrát: 

👾 všichni proti všem (3-6 hráčů) 

👾 v týmech (4-6 hráčů) 

👾 ve dvou hráčích (alternativně ve třech) 

Hra ve dvou hráčích je nejvíce odlišná. Zde se nedraftuje na rychlost, ale do dvou řad se vyloží čtyři dílky ( pokud hrajete ve třech, tak šest dílků). Hráč, který je na tahu, si jeden dílek vybere a druhý zahodí. Tahle varianta mne s manželem baví asi nejvíce. Nemám ráda hry, kde jsem v časovém presu. 😊


Dětmi nejvíce oblíbený mód je všichni proti všem. Všichni hrají současně, stále se ve hře něco děje. Nemusíte čekat, až si hráč na tahu, rozmyslí svůj krok. Hra dětem díky tomu rychle odsýpá a baví je. 

Přiznám se, že týmová hra nás moc nechytla. Ne proto, že by byla špatná, to vůbec ne. Dovedu si představit, že v mnoha rodinách bude tím nejoblíbenějsím módem. Hra probíhá podobně jako hra v módu všichni proti všem. Rozdílem je, že hráči se rozdělí do dvojic a spolupracují spolu. Nás doma ale prostě víc  baví hrát každý za sebe. 😊


Jediné co bych vytkla je, že v krabici chybí insert. U této hry mi to opravdu vadí. Obsahuje spoustu dílků, které máme napytlíčkované. Insert by určitě urychlil dobu přípravy hry. 
To nic ale nemění na tom, že nás hra Big Monster opravdu mile překvapila. Dokonce patří mezi top hry našeho syna. Není to sice hra, kterou bych si vytáhla jenom tak večer s manželem, je to však příjemná rodinná hra, která děti baví a rodiče určitě také neurazí. 



0 Komentáře