Similo Safari


Doba hraní: 10 - 15 minut 

Počet hráčů: 2+

Doporučený věk: 8+



Similo je dedukční hra, která perfektně funguje bez ohledu na počet hráčů. Zahrajete si ve dvou ale třeba i v partě  kamarádů. 

Vaším cílem, v této karetní kooperaci, je objevit skrytou postavu. Máte na to však pouze pět kol a pokud ji odhodíte všichni jste prohráli. 

Jedna hra vám nezabere více jak 10-15 minut a určitě si zahrajete znova protože všichni hráči u stolu si budou chtít vyzkoušet roli napovídače.


Jak se hra hraje: 

Hráči mezi sebou vyberou jednoho hráče, který bude napovídat. Napovídač si vybere kartu postavy, v Similo Safari zvířete, které bude ostatním hráčům napovídat. Kartu zamíchá s dalšími 11 kartami a rozloží na stůl v mřížce 4x3 karet. Pak si do ruky lízne 5 karet, které budou sloužit jako nápovědy. V každém z 5 kol vyloží jednu kartu. Pokud kartu položí svisle, znamená to, že hledané zvíře má s kartou nápovědy něco společného. Pokud kartu nápovědy položí vodorovně, znamená to, že hledané zvíře s kartou nápovědy nemá nic společného. 

Ostatní hráči, pak odstraňují karty. V prvním kole jednu, ve druhém dvě a tak dále až do čtvrtého kola. V pátem kole zůstanou na stole už pouze dvě karty. Hráči tedy odeberou pouze jednu. Pokud odeberete hledanou kartu, hra ihned končí a všichni jste prohráli.

Několik her mi trvalo zvyknout si na to, že musím odstraňovat karty "naopak".  To znamená, že pokud má hledaná karta něco společného s nápovědou odstraňujete karty, které s nápovědou  nemají nic společného. 

Trošku jsem se bála, jak dlouho nás Similo bude bavit. V krabičce je 30 karet, někdo si může říct, že by jich mohlo být víc,  ale znovu hratelnost je i tak perfektní. Hrajeme poměrně často a každá hra je něčím jiná a navíc Albi vydává další 4 varianty, které můžete mezi sebou libovolně kombinovat. 

Báje 

Historie

Pohádky 

Zvířata

Všechny varianty této rychlé karetky naleznete na e-shopu  vydavatelství Albi za 269 Kč a na podzim se můžete těšit na novinku Similo Strašidla.

0 Komentáře