PONOŽKOŽROUTI

Doba hraní: 15-20 minut

Počet hráčů: 2-4

Doporučený věk: 6+ 


V této roztomilé paměťové hře se strategickými prvky a legacy systémem, kterou na náš trh přináší vydavatelství ADC Blackfire, se stanete pořádkumilovnými skřítky. Budete v noci, když všichni spí, uklízet pokojíček a hledat dětské ponožky. Domácí skřítci si je totiž rádi oblékají na nohy, ruce a i uši. Samozřejmě  jenom ty v páru.  Aby skřítci ponožky našli, musí  prošmejdit spoustu šuplíků, skříní a prádelních košů. Ale pozor!!! Po  pokojíčku se potulují také  ponožkožrouti. Příšerky, které se snaží skřítkům fusekle ukradnout a odnést si je do svého doupěte. 

Jak se hra hraje:

Do pokojíčku ( čtvercová deska se zarážkami rozdělená na 36 dílků) rozdáte všechny žetony a do každého rohu dáte doupě příšerky. Hodíte kostkou. Barva, která padne rozhodne, který ponožkožrout je na tahu. Jakmile tah ponožkožrouta skončí, nadzvednete ho a podle kostky, která se skrývá pod figurkou zjistíte, zda příšerka spí anebo bdí. Pokud bdí můžete provést jednu ze dvou akcí. Ukradnout ponožku  skřítkovi, vedle kterého ponožkožrout stojí, anebo se podívat na jedno ze čtyř políček sousedící s ponožkožroutem. Pokud ponožkožrout spí, nic se neděje a na tahu je Váš skřítek. Skřítek se pohybuje po hrací ploše a otáčí žeton, na který si stoupne. Pokud objeví žeton své barvy vylosujete si z pytlíku 2 ponožky. Vyhrává hráč, který jako první získá tři páry ponožek.


Za každou odehranou hru nalepí vítěz na dno krabice 2 ponožky. Postupně Vás nalepené ponožky zavedou ke dveřím nové místnosti. Už po třech odehraných hrách se z chodby přemístíte do první místnosti. A právě teď nastává nejoblíbenější fáze hry našich dětí. Otevírání  místností.  V Ponožkožroutech Vás čekají celkem čtyři místnosti s tajným obsahem,   které musíte prozkoumat


Jak se nám hra líbí:

I když je hra hodně o náhodě (o pohybu ponožkožrouta rozhodují kostky, ponožky losujete z pytlíku), tak u dětí zabodovala na plné čáře. 

Roztomilí ponožkožrouti s kostkou uvnitř, jsou skvělý nápad. Dětem přinášejí mnohem více napětí, jako pouhý hod kostkou. Dětem dokonce ani nevadí, že je hra lehce škodící. Možná je to i tím, že si ponožky nekradou mezi sebou, ale dávají je do doupěte ponožkožrouta, který má tak roztomilý kukuč, že se na něho snad ani zlobit nedá. 



A díky legacy systému, se vám hra jenom tak neohraje. Pro děti je nalepování nálepek a otevírání obálek velmi atraktivní a  ke hře se stále rády vrací.

Koupit hru

0 Komentáře