HRA: Kočičí klub

Kočičí klub je extra roztomilá rodinná hra, ve které bude vaším cílem nakrmit co nejvíce koček. 

Doba hraní: 30 minut

Věk: 8+ ( zvládnou i mladší zkušení hráči)

Počet hráčů: 2-4




Už na první pohled hra určitě nadchne menší i větší dívky. Krabice je celá růžová s roztomilou chundelatou kočičkou, která si hraje se svým klubíčkem. Hra určitě, ale není určena pouze pro holčičky nebo kočkomily. Malá skladná krabice v sobě ukrývá velice promyšlený nápad, který nutí přemýšlet a taktizovat. Hlavní mechanikou hry je sbírání kostiček jídla, aby hráč byl schopen nakrmit všechny kočky, a  předmětů do sady.



V krabici naleznete 2 balíčky karet, kostičky jídla, figurku šedé kočky a žetony bodů. Ve větším balíčku jsou karty předmětů a koček, v menším balíčku se nacházejí karty zatoulaných koček, které mají speciální bodování. Pokud vás bude hrát méně jak 4 hráči, je potřeba některé karty vytřídit a můžeme jít na to.


Připravený balíček karet pečlivě zamícháme a 9 karet vyložíme do čtverce 3x3 a pod ně rozdáme 3 karty zatoulaných koček. Poslední hráč vybere sloupec anebo řádek karet, kam postaví dřevěnou figurku kočky. Tyto karty si hráč na tahu nesmí vzít.

Ve svém tahu si hráč vždy zvolí sloupec anebo řadu a z něj si vezme všechny karty. Podle toho, jaké karty si hráč vybere, mohou nastat tyto situace:

- karty koček vyloží na stůl před sebe

- karty jídla vymění za dřevěné kostičky

- karty kostýmů, hraček a šanty si hráč nechává v ruce

-každou dvojici plakátů můžete kdykoliv vyměnit za jednu ze tří toulavých koček, anebo žeton v hodnotě 2 vítězných bodů 

Hra končí ve chvíli, kdy už v dobíracím balíčku nezůstávají žádné karty. Na řadu přichází krmení koček a závěrečné bodování. Získáváte body za každou nakrmenou kočku a body navíc za kostýmy, šantu a sady hraček. Ale pokud některou kočičku nezvládnete nakrmit, anebo vám chybí některé vybavení, hra vám uštědří mínusové body. Až nakonec všechno spočítáte zjistíte vítěze a děti si výborně procvičí matematiku. 

Hra je velice variabilní. Menší děti mohou kočky pouze krmit, starší děti a dospělí by meli ve hře taktizovat a přemýšlet, kterou kočku nakrmit, aby přinesla body vítězství, a kterou naopak obětovat. Případně si mohou i lehce škodit a brát soupeřům karty. 

V těchto dnech Mindok přináší na trh rozšíření Kočičí klub: Krabice pamlsků. Rozšíření přidává do hry dva hráče. Je tedy vhodné pokud chcete hrát ve více jak 4 hráčích a naleznete v něm nové předměty, pamlsky a zatoulané kočky. 

Kočičí klub je příjemná rodinná karetka, přístupná i dětem s krásně ilustrovanými kartami, které vás určitě okouzlí. Určitě doporučuji vyzkoušet, netrvá dlouho a zabaví děti i dospělé. 


0 Komentáře