Farao: Tajemství prastaré hrobky

Doba hraní: 40 minut

Věk: 8+ (zvládají i mladší, malou pyramidu hrajeme s 5 letým synem) 

Počet hráčů: 2-6hráčů 

Hra Farao:Tajemství prastaré hrobky od českého autora Jiřího Slavíka  se řadí mezi rodinné hry. Vyznačuje se rychlou přípravou a relativně krátkou herní dobou.


Hned po otevření krabice mne mile překvapilo obrovské množství komponentů, to u her v této cenové kategorii nebývá zvykem.😊 V krabici naleznete velký základní čtvercový herní plán, zmenšovácí destičky pro malou pyramidu, dílky pyramidy, spoustu žetonů, desky archeologů, a pro každého hráče tři figurky.



Vaším úkolem bude najít v pyramidě pět starověkých nápisů a pomocí nich vstoupit do hrobky. 

Pojďme si hru nachystat. 😊 První příprava je trošku náročnější, ale nebojte, napodruhé to už bude raz dva. Na herní plán do prostřed umístíme žeton hrobky s mumii a pak rozmístíme na herní plán lícem dolů žetony chodeb. Každému hráči dáte jeho desku archeologa, tři figurky a hra může začít.




Po prvním hodu kostkou můžete nasadit do hry svého archeologa a vydat se s ním na průzkum. Není to, ale tak jednoduché. Destičky chodeb mohou ukrývat různé překážky a předměty. Můžete například potkat kobru, která vás ušktne, ale také třeba můžete v místnosti nalézt čokoládu anebo kuřecí stehýnko, které zažene váš hlad.



Jakmile objevíte pět různých starověkých nápisů, pak se můžete se svým archeologem vydat do cíle. Do hrobky uprostřed herního plánu. Kdo tuto výpravu zvládne jako první, stává se vítězem. Hra má ale i škodící prvek, a to přepadávání, kdy hráče oberete o jeho žetony. Přiznám se, že na to s dětmi nehrajeme. 😊 

Velmi pozitivně hodnotím, že je možné volit ze dvou úrovni obtížnosti. Tím se hra stává hratelná i pro mladší hráče. Malou pyramidu hraje syn v 5 letech úplně bez problémů a řekla bych, že je jedna z jeho nejoblíbenějších her.

Jediné co bych mohla hře vytknout, je hodně náhody. Házíte kostkou, destičky chodeb jsou rozložené náhodně, ale pro rodiny s dětmi to je rozhodně krásná dobrodružná hra, která vás ani po pár partiích neomrzí. 😊







0 Komentáře