Time's up! Rodina

Kolik výrazů zvládnete popsat a předvést za pouhých čtyřicet vteřin? Budete se svým týmem naladěni na stejnou vlnu, aby všechny vaše nápovědy nevyšly nazmar?


Počet hráčů: 4+
Doporučený věk: 8+
Doba hraní: 30 minut

Time's up! Rodina, je další párty hrou ze série Time's up. Jak již název napovídá, je cílená na rodinné hraní. Téměř všechny použité výrazy jsou jednoduché a určitě v této variantě nenaleznete slova, která by vás významem překvapila. 

Autorem hry je Peter Sarrett a na český trh hru uvedlo vydavatelství MINDOK již v roce 2014. 




V malé zelené krabičce naleznete celkem  220 karet. Každá karta je obojstranná a má z každé strany natištěné dva výrazy. Dále jsou součástí balení přesýpací hodiny, které odsýpají přesně 40 vteřin a poznámkový blok, do kterého si budete zapisovat průběžné bodování partie. Samozřejmě nesmíme zapomenout na dvojjazyčná pravidla a  plátěný zelený pytlík, do kterého celou hru pohodlně zbalíte.

Jak se Time's up! Rodina hraje: 

Na začátku hry se hráči rozdělí do týmů, ideálně se stejným počtem členů. Z balíčku si odpočítají třicet karet. Každý hráč z týmu může zahodit dvě nechtěné karty do krabice, ostatní karty zamíchá a položí doprostřed stolu.


Každá hra má tři kola:

1. Popisování bez omezení

2. Jedno slovo

3. Pantomima

Hráči vždy musí použít všech třicet karet. Karty, které neumíte, anebo nechcete předvést můžete odložit bokem. Tyto karty se pak vracejí do balíčku, takže je možné, že se danému výrazu nevyhnete a budete ho předvádět v příštím kole.

První kolo je úplně bez omezení. Hráč, který napovídá, může o daném výrazu mluvit, jak mu napadne , pouze nesmí použít kořen hledaného slova. Ve druhém kolem popisujete hledané slovo pouze jedním slovem a v posledním, třetím kole, předvádíte pantomimu, u které si můžete pohmkávat. Na konci partie jednoduše sečtete body, které jste v každém kole získali. Vyhrává tým s nejvíce body.


Jak se nám Time's up! Rodina líbí: 

Time´s Up! Rodina je svižná a rychle odsýpající párty hra, kterou si bez problémů zahrajete s dětmi už kolem sedmi - osmi let. Téměř všechny použité výrazy jsou jednoduché a děti by je měly znát. Převážně se jedná o zvířata a povolání. Určitě v této variantě nenaleznete slova, která by děti významem překvapila. A i kdyby dítě slovo neznalo, stále má dvě možnosti hry. Může kartu odložit a vzít si jinou, anebo předvádět druhé slovo, které se na kartičce nachází. Velké plus je i to, že pravidla myslí i na lichý počet hráčů a díky velkému počtu výrazů a tomu ,že v každém kole se děje něco jiného, je i velice slušná znovuhratelnost a jenom tak se Vám Time's up! Rodina neohraje.

Zakoupit hru 

Menší děti si zahrají Time's up! Junior.

0 Komentáře