Údolí vikingů

Věděli jste, že nejoblíbenější zábavou vikingů bylo válení dřevěných sudů? V akční a taktické dětské hře Údolí vikingů si to můžete vyzkoušet i vy. 


Počet hráčů: 2-4

Doporučený věk: 6+

Doba hraní: 20 minut

Obsah balení:

Pod víkem větší žluté krabice s motivem  vikinga naleznete jednu velkou hrací desku, která se skládá ze sedmi částí, osm vikingských vlajek, čtyři žetony vikingů, jednu kartonovou pálka, čtyři lodě, míč, čtyřiadvacet zlatých mincí, čtyři dřevěné sudy a samozřejmě pravidla hry. Tak jak to bývá u her od vydavatelství HABA zvykem, všechny komponenty jsou krásně graficky zpracované a kvalitní.


Jak se hra hraje:

Po poskládání herní desky, doprostřed umístíte čtyři sudy a každý hráč si vezme do své lodě jeden dukát. Hru začíná nejmladší hráč. Hráči pomocí pálky a kuličky shazují sudy a díky tomu posouvají žetony vikingů po molu. Vždy když, některý z vikingů spadne do vody, hra se vyhodnotí. Vikingové, kteří zůstali na mole získávají odměnu, která se nachází na vlajce nad jejich figurkou. Viking, který spadl do vody odchází s prázdnými rukami. Takto hra pokračuje, až dokud si Vikingové nerozdají všechny dukáty. Vyhrává ten hráč, který se stane nejbohatším vikingem.


Na první pohled, to může vypadat, že v Údolí vikingů jde pouze o náhodné shazování sudů, ale vůbec tomu tak není. Musíte být zruční. Válení sudu není tak jednoduché, jak se může zdát. Potřebujete dobrou mušku a i trochu tréningu. Často totiž do vody shodíte i sami sebe. Musíte taktéž taktizovat a přemýšlet dopředu, který sud povalit abyste se dostali k odměně anebo ukradli zlaťáky spoluhráči. Údolí vikingů získalo určite oprávněně ocenění Spiel des Jahres 2019 v kategorii dětská hra. Atmosféra hry pohltí i dospěláka a zaručí vám zábavu až do poslední chvíle hry.

Zakoupit Údolí vikingů






0 Komentáře