BrainBox - učte se hrou

BrainBox, spojení zábavy a vzdělání. Hry z této série bývají  často doporučovány pedagogy a pracovníky pedagogicko-psychologických poraden.Pojďte se podívat, proč je Brainbox tak oblíbený, co všechno se děti s ním mohou naučit a jak se tato vzdělávací hra hraje.


Počet hráčů: 1 nebo více hráčů

Doba hraní: 10 minut

Doporučený věk: 4+

Doma máme BrainBox Abeceda, který je cílený především na poznávání písmen, čtení, trénování krátkodobé paměti a pozornosti. Hra byla vyvinuta ve spolupráci se zkušeným učitelem základní školy.


Obsah balení: 

V červeném krychlovém boxu, na kterém je vyobrazen chlapeček se žárovkou, se nachází pětapadesát hracích karet, jedna karta s pravidly, přesýpací hodiny, které odsýpaji deset vteřin a modrá šestistěnná kostka. Co mne velice potěšilo, je že hra je vyrobena z recyklovaných materiálů. Box je rozdělen kartonem na dvě části a má praktické magnetické zavírání.


Jak se BrainBox hraje:

Hráč, který je na řadě si náhodně z boxu vytáhne jednu kartu a má právě deset vteřin na to, aby si zapamatoval co nejvíce detailů na obrázku. Jakmile se písek v přesýpacích hodinách přesype, kartu musí otočit a odevzdat jednomu z protivníků. 


Hráč pak hodí kostkou a určí otázku, na kterou musí odpovědět. Například u kartičky s písmenem A naleznete otázky typu: Kolik osob je na obrázku?, Jsou pruhy na autobusu modré, nebo žluté?, Kdo stojí u vlajky? Pokud hráč odpoví správně, kartičku si nechává a na řadě je další hráč. Vyhrává ten, kdo během deseti minut získá nejvíce karet.

BrainBox Abeceda má variantu hry i pro jednoho hráče. Hraje se stejně, jako ve dvou a více hráčích, s tím rozdílem, že hráč odpovídá na všech šest otázek, odpovědi si píše na papír a následně si je sám zkontroluje.Pokud jsou všechny otázky zodpovězeny správně kartu si nechá, v opačném případě ji vrátí do krabice.

Jak se nám BrainBox líbí: 

Emu i Toma Brainbox zaujal na první dobrou. Mnohokrát se stává, že děti hra baví až tak, že nechtějí po deseti minutách končit a hrajeme, dokud nám nedojdou karty. 

Děti u hraní pochytily několik nových slov, které automaticky zapojily do své slovní zásoby. Naučily se všechna písmena abecedy, několik zajímavostí ze světa zvířat, co je to Xerox, anebo třeba jak vypadá vlajka Itálie.

Dalším plusem BrainBoxu je, že zabaví všechny generace. Mám vyzkoušeno, že je Brainbox  naprosto skvělý na hraní s prarodiči. Ti si procvičí pamět, děti zase zopakují písmena. Příprava hry je také velmi příjemná. Hru pouze vytáhnete z krabice a ihned můžete začít hrát. Je tedy  ideální na cestování s dětmi. 

BrainBox je perfektní pomůcka pro posouvání znalostí a dovedností dětí. Vydavatelství her a hraček ADC Blackfire přináší na náš trh Brainbox v šesti různých provedeních vhodných pro různé věkové kategorie.

BrainBox Abeceda vhodný od 4 let.

BrainBox Pohádky vhodný od 6 let.

BrainBox Příroda, Svět, Zvířata a Česká republika vhodné od 8 let.

Jejich cena se pohybujem kolem 350 Kč.




0 Komentáře