Sonic a parťáci

Nejdříve postava z videohry, poté filmový hrdina a nyní aktér deskové hry. To je Sonic! Modrý ježek pohybující se nadzvukovou rychlostí.

Bude to právě on, kdo převezme hlavní roli v nové závodní deskové hře Sonic a parťáci, kterou na náš trh přínáší vydavatelství Blackfire. A dokonce není sám! Hned za ním se po herním plánu, v podobě roztomilých barevných 3D postaviček, řítí Tailse, Amy Rose, Knucklese a další Sonicovi přátelé. 

Ve hře Sonic a parťáci budete se svýmy týmy soutěžit na dráze plné zrychlujících prstenů, zákeřných bodců, lopingů a bonusových polí. Strategickým používáním karet pohybu se budete snažit dostat své postavy do cíle

Hra je určena pro 2 - 4 hráče od 7 let. U jedné partie strávíte přibližně 20 minut a jejím autorem je francouzský herní dizajnér Max Gerchambeau.

Fígl této zábavné škodící hry spočívá v tom, že za pohyb figurek jsou zodpovědny karty v barvách týmů s hodnotami od jedna do šest. Není to však tak jednoduché, jak se může zdát. Karty jsou rozdávány náhodně, takže často pohybujete i figurkami protihráčů a své tahy musíte dopředu dobře promyslet. Dětem se u hraní doslova vaří mozkové závity, aby si co nejlépe naplánovaly, jak zpomalit figurku rodičů a poslat ji na bodce, ale přitom pro sebe z karet na ruce vytěžily maximum.


Nejedná se tedy o pouhé chození s krásnými licenčními figurkami po herním plánu, ale o zábavnou dětskou a rodinnou strategickou závodní hru s nečekaně hezkým a kvalitním provedením.

Hra Sonic a parťáci vychází 15.3.2022 a můžete ji předobjednávat zde.


 



0 Komentáře