Souboj generací

"Za nás to bylo všechno úplně jinak! Byla jiná doba. Hudba byla hezčí, filmy byly lepší. Vždyť na tu televizi se v dnešní době vůbec nedá dívat."  

Také to slýcháváte od svých prarodičů anebo rodičů? Zkuste si s nimi zahrát kvízovou hru Souboj generací a zavzpomínat si s nimi, na jaké filmy se za nich chodilo do kina, jaká se poslouchala hudba, anebo co bylo v jejich době "IN". 

Hra Souboj generací je určena pro 2 a více hráčů od 10 let a zabere vám přibližně třičtvrtě hodinku. Na začátku hry se rozdělíte do týmů podle data narození. 

Boomer - narození před 1965

Generace X - narození v letech 1965 - 1979

Mileniál - narození v letech 1980 - 1994

Generace Z - narození v letech 1995 - 2012

Princip hry je prostý. Každý hráč odpovídá na otázky z kartiček odpovídajících jeho věku. Jak už asi spravně tušíte, mechanika hry je velice jednoduchá. Za každou správnou odpověď hodíte kostkou a posunete se vpřed o příslušný počet políček. Když neodpovíte na otázku, zůstáváte stát. 

Zpracování hry je moc hezké a promyšlené. Zaujalo mne, že pro každou generací jsou na herním poli vhodně vybrané jiné ikony. Takže například babička má kategorii TV a film znázorněnou starým televizorem, kdežto její pravnouče smartphonem. Milým překvapením pro mne bylo, že otázky jsou aktuální, sahají až po rok 2021 a jsou i přiměřeně náročné. 

Pokud bych to měla shrnout, určitě na trhu naleznete zajímavější a zábavnější párty hry, ale málokterou z nich si zahrajete se svými rodiči, anebo prarodiči. My hráči moc dobře víme, jak je často těžké přimět babičky usednout za stůl s novou hrou. Ale právě v tomto Souboj generací splnil má očekávání. Hru jsme vyzkoušeli i s prarodiči, a ti neskrývali své nadšení, že vnoučatům mohou vyprávět své zážitky z mládí a hraní si moc užili. 

Hru můžete zakoupit zde. 



0 Komentáře