Harry Potter: Rok v Bradavicích

Snad každý z nás, alespoň jednou, zatoužil putovat bradavickými síněmi, prastarými chodbami, učit se  magickému umění a zažívat spoustu dobrodružství, jako trojice mladých čarodějů ze známé knižní a filmové ságy. V rodinné deskové hře Harry Potter: Rok v Bradavicích si všechna tato přání můžete jednoduše splnit!

Hra Harry Potter: Rok v Bradavicích je určena pro jednoho až osm hráčů od 7 let a vžijete se v ní do rolí známých hrdinů. Součástí hry je celkem až devět ikonických postav. Každá postava má své individuální silné a slabé stránky a je jenom na vás zda si zahrajete za Harryho, Rona, Hermionu, anebo si raději zvolíte Lenku, Nevilla, Draca, Ginny či Cedrika.  

Srdce každého  fanouška Harryho Pottera se rozbuší už při prvním pohledu do krabice napěchované obsahem.  Herní plán zobrazuje téměř celý areál legendární školy čar a kouzel v  Bradavicích. Nebudete se však pohybovat po detailní mapě hradu, nýbrž po Pobertově plánku. Během hry tak  můžete zavítat nejen do Hagridovy hájenky, Snapeovy nebo Brumbálovy pracovny, ale můžete využívat i tajné průchody, například v Komnatě nejvyšší potřeby. Vaším úkolem bude vyhrát školní pohár a stát se legendou Bradavic.

Na začátku každé partie si vyberete variantu a délku hry. Můžete vybírat ze dvou scénářů a tří herních variant. Díky tomu, si hru můžete přizpůsobit přesně tak, jak vám bude nejlépe vyhovovat. Máte mladší děti? Zvolte variantu Nezletilí čarodějové anebo týmovou hru. Obě dvě možnosti vám zaberou přibližně půl hodinku. Jste už ostřílení mágové? V tom případě pro vás bude tou pravou možností varianta hry Zkušení čarodějové, anebo scénař Voldemortův návrat.

Hned po zvolení varianty hry, dostanete několik karet misí, které musíte splnit. Plnění misí je důležitou součástí hry, na kterou byste neměli zapomínat. Nejenom že za splněnou misi získáte vítězné body, ale i iniciujete konec hry. V každé misi musíte najít správné předměty a doručit je na místo určení. Ve hře se pohybujete pomocí dvou šestistěnných kostek, takže k rychlému postupu v misi je  potřeba i pořádná dávka štěstí. Po splnění úkolu z kartičky mise, vás čeká souboj s nepřítelem, ve kterém musíte prokázat své kouzelnické schopnosti. 

Pro získání  bodů do školního poháru, taktéž není na škodu, když nasbíráte pár kouzelnických knih a odevzdáte je do příslušných učeben. Ve hře najdete učebny všech důležitých předmětů: Kouzla, Obrana proti černé magii, Lektvary, Herbologie a Péče o kouzelné tvory. Vaše skóre k lepšímu, anebo horšímu, můžou ovlivnit i některá pole, která vás vyzývají k líznutí akční karty. Další cenné body vám může přinést famfrpálový zápas, ten si však nezahrajete v sólu. Pravidla zápasu, který se odehrává na samostatné herní desce, jsou poměrné jednoduchá. Vaším cílem je jako první vstřelit camrálem dva góly a poté objevit zlatonku. Famfrpálový zápas je zábavný a je příjemným spestřením mezi putováním bradavickými síněmi. Pokud máte přenášedlo, můžete se teleportovat přímo z famfrpálového hřiště na hřbitov. Ten se nachází na další samostatné herní desce, která obsahuje mnoho známých míst z filmové a knižní série. 

Hra Harry Potter: Rok v Bradavicích, je krásný atmosferický ameritrash, nabitý detaily ze světa mladého čaroděje s jizvou na čele. Fanoušci si užijí spoustu známých postav, lokací a jiných vychytávek, které k Harrymu Potterovi neodmyslitelně patří. Čistě herně na mne Rok v Bradavicích působí trošku "old school" dojmem, ale poměrně jednoduchá hratelnost spojená s licencí Harryho Pottera hezky funguje na mladší hráče.

Hru na náš trh přináší vydavatelství Blackfire a můžete ji zakoupit zde.

0 Komentáře