HRA: Naše osada

Doba hraní: 30-45 minut 

Počet hráčů: 2-4 

Doporučený věk: 10+ ( zkušení hráči zvládnou i mladší)


Hra Naše osada, kterou vydává nakladatelství BoardBros, je velice příjemný a jednoduchý worker-placement. 


Umísťujete fachmany, stavíte budovy, sbíráte suroviny. Nesmíte však zapomenout, že vaši dělníci budou mít po skončení kola hlad. Za každého dělníka, kterého nenakrmíte rybou anebo obilím, si odečtete  tři body.


V krabici naleznete hrací desku, kartónové dílky budov, mince, dřevěné figurky ve čtyřech barvách- 5 fachmanů a 7 budov.


Jak jsem již nastínila výše, jedná se o worker-placement, takže v každém kole budete posílat své dělníky pracovat. Buď vám můžou sbírat suroviny anebo vám postaví budovu, za kterou musíte zaplatit příslušnou "surkou", která je znázorněné na dílcích budov. Pokud chce  vaši budovu využít protihráč, musí vám za to zaplatit. 
Body vám přináší stavění budov a plnění úkolů. Vyhrává ten, kdo vybuduje nejvíce prosperující osadu a získá tak nejvíce vítězných bodů.


Hra Naše osada je skvělá v tom, že je naprosto ideální pro začátečníky, zvládnou ji i příležitostní hráči. Díky svým velkým možnostem na taktizování, osloví i náročného hráče, pro kterého bude příjemnou oddechovkou, anebo fillerem mezi dvěmi náročnějšími hrami. 
Má hezkou znovuhratelnost. Destičky budov můžete měnit.  Žádná hra, tedy nebude stejná.  Další velké plus Naší osady je, že hru máte nachystanou opravdu za minutku. Žádné zdlouhavé chystání. Rozložíte herní desku, vezmete si  figurky , tři mince a můžete hrát. Má krásné grafické ztvárnění, je rychlá, jednoduchá, lehce škodící. 


Tentokrát nemám, ani co vytknout. Naše osada je příjemná hezky fungující
rodinná hra, kterou určitě ocení rodiny se staršími dětmi.


0 Komentáře