HRA: Zombie Kidz: Evoluce

Doba hraní: 15 minut

Počet hráčů: 2-4

Doporučený věk: 7+ (zvládnou i  trošku mladší)


V rodinné hře Zombie Kidz: Evoluce, kterou vydává vydavatelství ADC Blackfire, si budete hrát na školáky, kteří chrání budovu školy před útokem zombií. Možná si řeknete, že to není téma pro malé děti. Taky jsem si to říkala. No jak zjistíte níže, hra je to opravdu povedená a zombíci jsou celkem roztomilí. 


V pestrobarevné krabici s insertem naleznete oboustranný herní plán, kostku, čtyři kartónové figurky hrdinů, čtyři žetony zámků 
osm žetonů zombií.

Zombie Kidz je rodinná  kooperace. To znamená, že všichni budete hrát společně proti hře. Musíte se domlouvat a  komunikovat, aby se vám povedlo, co nejdříve umístit dva hrdiny ke vchodu školy a společně  zamknout bránu školy. Aby jste vyhráli, musíte takhle umístit všechny čtyři zámky, dříve než umístíte do školy všechny zombie.


Ze začátku je hra opravdu snadná. Hodíte kostkou, umístíte zombií do barevné oblasti, která padla na kostce a následně má Váš hrdina jeden pohyb. Můžete ho přesunout do vedlejší oblasti, anebo zůstat stát a zničit zombií, kteří se v oblasti nachází. Pokud se vám však v oblasti nahromadí tři a více zombií, váš hrdina se tam už nemůže přesunout. Proto doporučuji s likvidací zombií neotálet a ničit je ihned po jejich nasazení do hry. 

A co je na Zombie Kidz evoluce nejlepší? 

Vždy, když odehrajete určitý počet her,  můžete otevřít obálku s rozšiřujícími pravidly. Děti to miluji. Kdybych je nebrzdila, tak klidně budou hrát i celý den, aby se dostaly k co nejvíce obálkám.

Zombie Kidz je návyková hra. Věřím, že ji budete chtít hrát dál a dál, minimálně dokud neotevřete všechny obálky a nesplníte všechny mise. My už máme všechno splněno a otevřeno, a i tak zombíky děti rády hrají. Určitě se nemusíte bát, že když otevřete všechny obálky na hru bude sedat prach.

Zaujala Vás hra? Naleznete ji například zde.

0 Komentáře