HRA: Zombie Teenz: Evoluce

Doba hraní: 20 minut

Počet hráčů: 2-4

Doporučený věk: 8+ (zvládnou i trošku mladší)


Hordy zombií vylézají ze stok a je jenom na vaší šikovnosti a taktických schopnostech, zda se vám je povede zahnat zpět do kanálu, anebo obsadí celé město.

Zombie Teenz: Evoluce, kterou vydává vydavatelství ADC Blackfire, je volným pokračováním hry Zombie Kidz: Evoluce. K hraní Zombie Teenz nepotřebujete znát hru Zombie Kidz. Hry jsou naprosto nezávislé. Avšak určitě bych Vám doporučila, zahrát si nejdříve Zombie Kidz a následně Teenz.

V krabici netradičních rozměrů  s plastovým insertem naleznete hrací plán, dvě kostky, čtyři  figurky hrdinů, čtrnáct obálek, čtyři žetony hord zombií, šest karet událostí   a čtyři bedýnky s ingrediencemi. A právě ty jsou v Zombie Teenz: Evoluce  klíčovým komponentem. Pokud chcete vyhrát, musíte zvládnout přesunout všechny čtyři bedýnky surovin do školy, uprostřed herního plánu, a vyrobit protijed. 



Aby se vám to  
povedlo, musíte ničit hordy zombií a nedovolit jim, aby obsadily budovy ve městě. Když se jim povede obsadit jednu budovu, už to jde ráz naráz. Postaví si v budově  trampolínu a vždy, když vám na kostce padne barva obsazené budovy, přeskočí zombií do další budovy a obsadí i ji
Na kostce  vám může padnout také otazník. Pak otáčíte jednu z karet událostí. Ta vám obvykle hru ještě více zkomplikuje a urychlí postup zombií.


Už jste asi pochopili, že v Zombie Teenz Evoluce to bez domlouvání se a taktizování, opravdu nejde. Pokud chcete vyhrát, musíte všichni efektivně spolupracovat. Je skvělé pozorovat, jak se děti, které se celé dny dobírají a pošťuchují, se najednou dokáží, v honbě za otevřením nové obálky, domlouvat, vést konstruktivní dialog a obhajovat si své tahy.


Zombie Teenz: Evoluce je opravdu
 skvělá rodinná kooperace. Děti kolem šesti až osmi let hra určitě nadchne. A pokud máte tatínky náročnější hráče, tak jako my, donutí přemýšlet i je.

Zombie Teenz: Evoluce naleznete například zde.




0 Komentáře