EXIT: ÚNIKOVÁ HRA

Doba hraní: 1-2 h.

Počet hráčů: 1-4

Doporučený věk: 10+

Již je tomu několik let, co se populární „únikovky“ dočkaly i deskoherní podoby.  Ráda bych Vám  představila únikovku ze série EXIT: úniková hra.  Tuto sérii únikových her  na náš trh přínáší  vydavatelství DINO a autormi jsou manželé Inka a Marcus Brand.  

Vyzkoušeli jsme titul s názvem Tajemné muzeum.


 

Jak se hra hraje: 

V této únikové hře  se musíte zachránit dříve, než se stanete muzejním exponátem! Hrou vás provádí sada karet s rébusy, pro které nebudou chybět rafinované nápovědy a pro kontrolu i správné odpovědi. Ale hezky po pořádku.



Jak jsem již nastínila výše, vaším cílem je společně uniknout z místnosti. Aby se Vám to povedlo, musíte vyřešit několik rébusů, které souvisí s předměty v místnosti. Hra Vás vždy vyzve, abyste si  dobrali karty a podle zadání se snažíte vyřešit danou záhadu. K tomu, abyste úkol splnili musíte objevit správný trojciferný kód, který zadáte do dešifrovacího kotouče a ten Vás odkáže na určitou kartu, podle které zjistíte, zda jste byli v dešifrování úspěšní a můžete pokračovat na další záhadu,  anebo jste úkol nesplnili a musíte se snažit hledat jiné řešení.



Jak se nám hra líbí:

Musím se přiznat, že do teď jsem se hrám tohoto typu vyhýbala a Tajemné muzeum  byla naše úplně první únikovka. Čekala jsem, že nás hra více vtáhne do děje a rébusy budou spolu propojeny dějovou linkou a příběh bude dotvářet atmosféru, která se odehrává v muzeu. 

Rébusy nás však mile překvapily. Bála jsem se, že se budou opakovat a po pár vyluštěných záhadách hra upadne do stereotypu. To se naštěstí nestalo. Každá hádanka je opravdu originální, vždy Vás něčím překvapí. U každého rébusu musíte trošku jinak přemýšlet, abyste našli správné řešení. 

Suma sumárum. Hra nás opravdu mile překvapila. Sice na to, že se jedná o jednorázové hraní, je hra dražší, ale zase koupí hry získáte skvělou zábavu plnou napětí. 

My jsme si řešení  tajuplných rébusů  opravdu užili a únikovky se již pravidelně objevují na našem herním stole. 

Koupit hru

0 Komentáře