Blackfire uvádí na trh Koťátkové hry

Tvůrci Výbušných koťátek se pustili do tvorby dětských her pro předškolní děti. S Koťátkovými hrami si skvělou zábavu užijí děti už od 4 let. Hry z této edice vytvořila, za pomoci svého otce, teprve čtyřletá holčička, dcera autora Výbušných koťátek Elana Lee. Hry jsou navrženy tak, aby bavily děti i dospělé a děti se u hraní zároveň i něco naučily. 

Každá Koťátková hra obsahuje dvě verze pravidel. Jedna verze je určena pro dospělé. Druhou, zjednodušenou, verzi mohou rodiče přečíst nahlas svým dětem. Vizuálně jsou všechny 3 hry moc hezky zpracovány. Grafika vychází z charakteristických ilustrací pro hry od tvůrců Výbušných koťátek, které jsou přepracovány pro mladší publikum. Ani v jedné ze 3 Koťátkových her děti nemusí umět číst. 

Konkrétně do nové edice her od tvůrců Výbušných koťátek patří tyto 3 společenské hry:

Chci zpátky své zoubky: Strategická hra, u které se děti naučí počítat do 12. Cílem hry je získat 12 mufíkových zoubků. Jakmile je hráč na řadě, roztočí kolotoč. Na kolotoči mohou padnout 3 různé akce. Jackpot - hráč si může vzít, všechny zoubky ze zoubkové destičky a přidat si je na svého mufíka. Přesunutí zoubků na zoubkovou destičku a dobrání karty. Pokud má hráč 2 nebo 3 karty stejné barvy, může je použít na nákup vylepšeného kolotoče, který zvyšuje šance na získání zoubků. Hru vyhrává hráč, který jako první zaplní pusinku svého mufíka 12 zoubky. Chci zpátky své zoubky je překvapivě zábavná hra. Malé děti moc baví roztáčení kolotoče, ale nemusíte se bát, není to hra jen čistě o náhodě. Děti se u hraní naučí i trošku strategických dovedností, které později využijí v náročnějších hrách. 

Nejlepší nejhorší zmrzlina je karetní hra, ve které se děti procvičí odhad a také trošku strategické myšlení. Cílem hry je naplnit, jako první, svůj zmrzlinový kornout nasbíráním 9 kopečků zmrzliny. Na začátku hry se před zmrzlinové figurky vyloží 5 karet.  Zmrzlinové karty jsou speciální v tom, že na zadní straně jsou zobrazeny 3 kopečky zmrzliny, díky tomu hráči ví, že na přední straně karty bude jedna z těchto tří příchutí. Hráč na tahu si tipne, která ze 3 příchutí je na kartě a pak ji bez otáčení položí před zmrzlinovou figurku, o které si myslí, že má stejnou příchuť. Nyní hráč kartu otočí. Pokud si tipl správně, vezme si všechny karty před zmrzlinovou figurkou a přidá si je na svůj kornout. Pokud se hráč mýlil, kartu přesune ke správné zmrzlinové figurce. 

Hoď sebou, slepičí prdelko je zábavná pohybová hra plná aktivit. Cílem hry je, co nejrychleji splnit bláznivé úkoly a zbavit se kvokající slepičky. Slepička funguje jako minutka a odpočítává čas. Do slepičky je potřeba, před první hrou vložit, 2 AAA baterky, které nejsou součástí balení.


Všichni hráči si sednou do kruhu, nachystají se 3 karty úkolů a mimo kruh se umístí žeton slepičí prdelky. Každý hráč si vezme 1 hnízdo a hra může začít. Hráč, který má před sebou slepičku, ji vezme do ruky a zatřese s ní. Následně vykoná aktivitu odpovídající barvě, která padla na kostce a rychle slepičku předá hráči po své levici. Jakmile se minutka zastaví a slepička zakdáká, hra končí. Hru vyhrává ten hráč, který jako poslední vykonal nějakou aktivitu. 

Této hry máme odehraných nespočetné množství partií. Všechny 3 děti, od tříleťáka až po druháka na ZŠ, to náramně baví. Dovedu si představit, že hra bude skvěle fungovat i ve školkách. Úkoly jsou poměrně různorodé. Hodně jsou zaměřeny na rozvoj hrubé motoriky dětí, několik úkolů se věnuje výslovnosti problémových hlásek, počítání do 10 nebo zpívání. I když jsem na první pohled z této hry měla rozporuplné pocity, tak vám ji mohu doporučit všemi deseti, je skvělá, stejně jako i ostatní Koťátkové hry. Pokud doma máte kreativní duše, tak určitě oceníte, že všechny herní desky (mufík, zmrzlinový kornout, hnízdo) si děti mohou vyzdobit podle sebe. :) 


0 Komentáře