Souboj rytířů: Vaší největší touhou je stát se rytířem

Abyste se stali rytířem, stejně slavným a silným, jako je rytíř "Brandon odvážný" , musíte zvládnout královské úkoly. Budete hledat draky, obry, čarodějnice a lupiče. Také budete muset osvobodit princeznu a najít poklad.

Doba hraní: 10 -15 minut 

Počet hráčů: 2-4

Doporučený věk: 5+

Obsah balení: 

V malé žluté krabičce naleznete 36 trojúhelníkových dílků království, dřevěnou figurku zmateného rytíře Conráda a 18 kartiček s úkoly. 

Jak se Souboj rytířů hraje: 

Příprava hry je velice snadná. Hráči vyhledají dílek, na kterém je hrad. Dají ho doprostřed stolu. Zbytek dílků se zamíchá. Vytvoří se několik  hromádek lícem dolů a figurka Conráda se postaví vedle nich. Hráč, který je na tahu, si vytáhne jeden trojúhelníkový dílek a musí ho přiložit ke krajině, která již je na stole vyložená. Hráči musí dílky krajiny k sobě přikládat moudře tak, aby plnili úkoly. Úkol splníte tak, že se vám podaří z dvou trojúhelníkových dílků vytvořit křížek v barvě karty úkolu, kterou vlastníte. Na takto vytvořené místo na mapě položíte vaši kartičku úkolu. Hra končí ve chvíli, kdy dojdou karty políček, anebo když, některý z hráčů splnil všechny své úkoly. Hra má i sólovou variantu hry. 

Jak se nám Souboj rytířů líbí:

Hra Souboj rytířů je velice jednoduchá hra pro malé hráče. Věřím, že hru zvládnou i mladší děti, než-li uvádí věková hranice. Děti se naučí moudře skládat dílky krajiny a plnit úkoly, co se jim později bude hodit v náročnějších hrách, jako je například Carcassonne. 

Díky sólo variantě si s hrou děti chvíli vyhrají i samostatně. Pokud dítě hraje samo plni hádanky, kterou jsou na poslední stránce pravidel. Hádanky mají tři úrovně obtížnosti. Dítě si samo vybere, zda chce plnit úkol zeleného království, který je nejjednodušší. Modrého království, který je určen pro zkušené rytíře, anebo červeného království, který je vhodný pro ostřílené krále. Každá hádanka má více řešení a hraje se podle pravidel, ze základní hry.

Koupit hru

0 Komentáře