Rychlá 8: Hrajte rychlostí blesku!

Elektrony létají  městem rychlostí světla. Body však získají pouze ty částice, které budou správně seřazeny podle zadání. Buďte při tvorbě kombinací nejrychlejší a nejbystřejší. Pouze tak necháte své soupeře daleko za sebou!

Počet hráčů: 1-4 

Doba hraní: 15 minut

Doporučovaný věk: 7+

Obsah balení: 

Pod víkem menší modré krabice s motivem elektronů létajících městem, objevíte čtyři desky hráčů, čtyři sady po 8 elektronech, 52 oboustranných karet a 32 nálepky elektronů, které před první hrou nalepíte na plastové dílky. 


Jak se hra Rychlá 8 hraje: 

Cílem této rychlé logické  hry je získat, co nejvíce bodů a to tak, že na své herní desce s elektrony napodobujete sestavu na kartách uprostřed stolu. Příprava hry je velice jednoduchá každý hráč si vezme svou desku a svojí sadu elektronů. Všechny karty se zamíchají. Do středu stolu položíte tolik hromádek po 10 kartách, kolik je hráčů a zbývající karty se vrátí do krabice. Když máte všechno takto připraveno, hra může začít. 


Všichni hráči hrají současně, a co nejrychleji. Jakmile některý z hráčů napodobí sestavu elektronů na své herní desce, zakřičí osma. Ostatní hráči okamžitě přestanou skládat. Zkontrolují, zda má hráč sestavu napodobenou správně, a pokud ano, tak si kartu vezme a položí ji vedle své desky. 

Tím odkryje další kartu zadání a hra pokračuje. Ve chvíli, kdy dojdou karty zadání, je konec hry. Hráči si spočítají body. Všechny získané kartičky jsou za jeden bod, kromě karet označených hvězdičkou. Ty jsou za body dva. Vyhrává hráč s největším počtem bodů. 

Jak se nám Rychlá 8 líbí: 

Pokud hledáte pro děti hru, u které si procvičí logické myšlení, plánování, prostorovou představivost a ještě ji budou chtít hrát několikrát denně, tak Rychlá 8 je hra  přesně pro Vás! Už jenom samotná příprava hry před prvním hraním je pro děti zábavná. Musí totiž nalepit 32 samolepek elektronů na plastové dílky, a to milují snad všechny děti.


Velice sympatická je i úprava pravidel pro mladší hráče. Pokud je některý z hráčů pomalejší než ostatní, můžete z jeho hráčské desky odstranit jeden modrý elektron, tím se vytvoří na jeho hráčské desce dvě volná místa a rázem se hráč stane rovnocenným soupeřem pro staršího sourozence, anebo pro rodiče. Také oceňuji, že Rychlá 8 má fungující sólo variantu, ve které za pouhé 4 minuty zjistíte, zda jste rychlí jako tachyon a dosud vás ani neobjevili, anebo svištíte městem rychlostí kvarku. 

0 Komentáře