Escape Room: Dobrodružné puzzle - Tajemství vědy

Jak to již v každé dobré únikové hře bývá zvykem, ani v Escape Room: Dobrodružné  puzzle nesmí chybět poutavý a tajemný příběh. V titulu Tajemství vědy se stanete detektivem vyšetřujícím houkající alarm ve starém domě. Avšak ve chvíli, kdy překročíte práh, dveře se zaklapnou a v domě se rázem spustí celá řada hádanek a rébusů, které vám pomohou odhalit tajemství ženy, která dům obývá a uniknout z jejího sídla.   


Hra Escape Room: Dobrodružné puzzle, byla navržena pro jednoho až dva hráče. Zabere vám přibližně dvě a půl hodinky a nabízí dvě varianty hry. Je pouze na vás, zda zvolíte poklidnou variantu Puzzle, anebo se vydáte na neúprosný boj s časem, ve variantě Úniková hra.  

Po otevření krabice bylo pro mě velkým překvapením absence dekóderu. Alespoň tedy toho digitálního, který obsahují například tituly Escape Room: Rodinná edice anebo EXIT. K tomuto puzzle dobrodružství nepotřebujete baterie ani internet. Místo toho je zde Puzzle dekóder, který je však nutné poskládat jednotlivě, pro každou hádanku zvlášť.


Pod víkem krabice dále naleznete šest přihrádek, které obsahují dílky skládačky a  materiály potřebné k vyřešení rébusů. Každá přihrádka je ozdobena barevným symbolem. Když správně poskládáte všechny čtyři části dekódovacího disku a následně ním otočíte, získáte barvu a symbol, který vás zavede k otevření další krabičky.  

Ale ne tak rychle! Nejdříve musíte hádanky správně vyřešit. Určitě vás potěší, že všechny rébusy jsou velice srozumitelné a logické. Pokud byste, ale i tak měli s luštěním problém, hra nabízí systém nápověd. Na zadní straně pravidel naleznete ke každé hádance několik indicií, a pokud vám ani ty nepomohou, na webu Escape Room - The Game, naleznete průvodce hrou. Zde si také můžete stáhnout a znovu vytisknout případné použité materiály.  


Jednotlivé místnosti se skládají z padesáti až osmdesáti malých dílků. Puzzle nejsou složité na sestavení, ale i tak značnou část herního času strávíte jejich skládáním. Po poskládání místnosti objevíte ilustrace, které jsou posety mnoha detaily. Právě díky nim narazíte na zajímavé prvky, které vám později pomohou vyřešit některé z hlavolamů.
 
Kombinace skládání puzzle a luštění rébusů skvěle funguje. Oba herní mechanizmy se hezky doplňují a střídají. U hraní ve dvou hráčích nabízejí celou řadu možností spolupráce. Díky spíše nižšímu stupni obtížnosti, je hra  jako stvořená pro hezký a pohodový večer ve dvojici.
 
Hru můžete zakoupit zde.



 


0 Komentáře