LOGORELO

Rodiče, kteří se potýkají se špatnou výslovností  jejich ratolestí , mi určitě dají za pravdu, že procvičování logopedie s dětmi není procházka růžovou zahradou. Právě proto přineslo vydavatelství Loris Games, na pulty našich obchodů karetní hru LOGORELO. Hru, u které se děti učí logopedii zábavnou formou a ani nespozorují, že trénují problémové hlásky.

Hra LOGORELO je určena pro děti kolem 5-6 let a je zaměřena na procvičování vyslovování složitějších hlásek L, R a Ř ve slovech a jejich fonetiku. Každá hláska má svůj vlastní balíček, který pozůstává z 16 karet. Na každé kartě je namalovaných šest obrázků slov, která tyto hlásky obsahují. U každého balíčku taktéž naleznete přehledové  kartičky, kde jsou všechny obrázky správně pojmenovány. Cílem hry je  zapamatovat si a naučit se výslovnost jednodnotlivých slov na kartách. Logorelo je vhodné pro děti, která již hlásku umí vyslovit a potřebují ji procvičit ve slovech.

Hra má dvě varianty. Logorelo a Logomemo. 

První alternativa připomíná klasickou karetní hru prší, ve které se hráči musí zbavit všech karet na ruce.  Fígl je v tom, že vždy při zahraní karty, hráč musí vybrat jeden z obrázků na kartě a nahlas ho pojmenovat. Tím si děti upevňují výslovnost těžkých hlásek, a ani si neuvědomují, kolik slov během hry vysloví. Tato varianta hry navíc nabízí i lehké taktizování a přemýšlení nad odhazovanými kartami.

Druhou možností je hra  LOGOMEMO. Jak již sám název napovídá, jedná se o hru, ve které si procvičíte, kromě logopedie i krátkodobou paměť. Princip hry je velice jendoduchý. Začínající hráč otočí vrchní kartu z dobírajícího balíčku. Hráč po jeho levici má 5 vteřin na to, aby si obrázky na kartě zapamatoval. Po uplynutí časového limitu, začínající hráč kartu schová a hráč po levici musí nahlas vyjmenovat všechny obrázky, které byly na kartě.
Hra Logorelo je výborná pomůcka na nácvik problémových hlásek. O tom svědčí i to, že hra získala  doporučení Asociace klinických logopedů i Logopedické společnosti Miloše Sováka. Taktéž je doporučována řadou logopedů. 
Po herní stránce se jedná o naprostou klasiku, vycházející ze známých karetních her. Ale i tak Logorelo dokáže zaujmout pozornost malých hráčů.  Děti v zápalu hry opakují slova s nadšením a málokdy se nám stalo, že jsme zůstali pouze u jedné partičky. I když je pravda, že více nás zaujala varianta hry Logorelo, která je herně zaživnější. Moc se mi líbí, že balení hry je velice kompaktní. Logorelo dostanete v malé, ale přesto bytelné krabičce. Díky tomu můžete logopedii trénovat nejenom doma, ale i na cestách a výsledky na sebe nenechají dlouho čekat.
Logorelo můžete zakoupit zde.











0 Komentáře