Výbušní Mimoni

Pokud máte rádi banány, výbuchy a planoucí jednorožce, tak si pravděpodobně  rádi zahrajete i Výbušné Mimoně. Novinku ze světa úspěšné karetní hry Výbušná koťátka, s roztomilými žlutými postavičkami, které určitě znáte z filmů Mimoni.


Výbušní Mimoni jsou jednoduchou, ale přesto strategickou, rodinnou verzí karetní hry ve stylu ruské rulety.  Hra je určena pro dva až pět hráčů ve věku sedmi a více let a jedna partie by vám měla zabrat přibližně 15 minut. Mechanika hry se liší od většiny mechanik karetních her tím, že se karta dobírá až na konci tahu. 
 
Cíl hry je prostý. Být posledním hráčem, který nevybouchne! Tento boj na život a na smrt doprovází spousta emocí. Hra hezky funguje i v minimálním počtu hráčů, ale  čím více vás ke stolu usedne tím lépe! Zatímco ve dvou hra probíha poklidně a plynule, ve čtyřech hráčích vám stoupne tep a začne se vám vařit krev v žilách. Hra nabírá na obrátkách s každou kartou, kterou si líznete. Čím méně karet je v dobíracím balíčku, tím je větší šance, že si doberete Výbušného Mimoně.


Hra má velice podobná pravidla jako karetní hra Výbušná koťátka. Kromě vizuálu se  Výbušní Mimoni liší nově přidanou klonovací kartou. Jakýmsi žolíkem. Zahraná karta klonu se stane stejnou kartou, jako karta přímo pod ní. Tuto kartu také můžete použít spolu s kartou postavy Mimoně, tím utvořit dvojici a ukradnout protihráči kartu. 
 
Další novinkou je, že svůj tah můžete ukončit i líznutím karty ze spodu balíčku. Musíte však zahrát kartu s touto akcí. Na rozdíl od Výbušných koťátek, ve Výbušných Mimoních nemůžete použít tři karty  postav k výměně za zelenou kartu zneškodnění od jiného hráče. Jinak jsou pravidla v podstatě totožná. Hráči se střídají na tahu a snaží se přimět soupeře vybouchnout, a to třeba tím, že  hráče po levici přinutí hrát dvakrát, zamíchají mu balíček karet, anebo přeskočí líznutí karty.


Samotná grafika hry je vtipná a krásně zpracovaná. Fanoušci Mimoňů, si ilustrace znázorňující malé, žluté, roztomilé postavičky ve veselých situacích, jako je například spaní v banánové posteli, anebo lízání pikantní papričky chalapenos, zajisté zamilují. Karty jsou barevně odlišené. Díky tomu zvládají hru i zkušenější malí hráči, kteří ještě neumí číst.  Jediným drobným handicapem, je nutnost připravit si před hrou balíček karet podle počtu hráčů. 


Výbušní Mimoni jsou hezká a rychlá karetní hra s propracovaným a fungujícím mechanismem, kterou si můžete zahrát téměr kdekoliv a s kýmkoliv. Nenechte se proto zmást tím, že hlavními aktéry jsou žluté postavičky z animované pohádky. Hra Výbušní Mimoni rozhodně není pouze dětskou párty hrou. Skvěle se u hry zabaví i skupinka dospělých.
 
Výbušné Mimoně můžete zakoupit zde.

0 Komentáře