Alenčina zahrádka

Alenka, holčička s dobrým srdcem, má nelehký úkol. Pomáhá královským zahradníkům vytvoriť tu nejkrásnější zahradu pro Srdcovou královnu, vládkyní Říše divů. Zvládnete s Alenkou  vyhovět všem rozmarům Jejího Veličenstva a stát se Královským dvorním zahradníkem? Zahradu musíte rostlinami zaplňovat s rozmyslem, jinak budete o hlavu kratší.


Počet hráčů: 1-4 

Doba hraní:  30 minut 

Doporučovaný věk: 8+  (zvládnou i o chlup mladší)

Obsah balení:

V překvapivě malé zelené krabičce s motivem Alenky a rozkvetlé zahrádky, se ukrývá šest zelených herních sáčků, do kterých vložíte kartonové herní dílky. Dále pak, pod víkem krabice naleznete čtyři herní desky, pro každého hráče jednu. Žeton začínajícího hráče neboli růžový kartonový klobouk a notýsek na zapisování bodů. 

Jak se Alenčina zahrádka hraje: 

Jak jsem již v úvodu nastínila, ve hře Alenčina zahrádka bude vaším cílem, co nejlépe splnit požadavky královny a vybudovat tak, co nejkrásnější zahradu. 

Začínající hráč vybere jeden ze sáčků z nabídky a vylosuje z něj dílky, které si postupně, po směru hodinových ručiček, hráči rozeberou a umístí na svoji zahrádku. Při umisťování dílků hráči musí myslet na čtyři bodovací pravidla a dvě, za která získají trestné body. 

Alenčina zahrádka má ještě jedno speciální pravidlo, a tím je získání bonusových dílků, které vám budou často velice nápomocné a při správném použití vás uchrání před hněvem Jejího Veličenstva. Bonusové dílky jsou dílky o velikosti jednoho pole, která vám na konci hry pomohou zaplnit nežádoucí prázdná políčka.


Hra se hraje na několik kol a končí ve chvíli, kdy některý z hráčů nemůže na svoji herní desku umístit žádný dílek z nabídky. Pak hráči umístí své bonusové dílky a sečtou body. Vyhrává hráč s nejvyšším počtem bodů.

Jak se nám Alenčina zahrádka líbí: 

Přiznám se, že když bylo vydavatelstvím MINDOK oznámeno vydání Alenčiny zahrádky, moc jsem tomu nevěnovala pozornost. Svět Alenky z říše Divů je pro mne velká neznámá, takže i když mám "tetrisovky" ráda, témou mi hra nebyla vůbec blízká. O to větší bylo mé překvapení, když jsem po odehrání několika prvních partií, zjistila o jak hezkou a fungující hru se jedná.

Na hře vás ihned zaujme hezká a jednoduchá grafiku, která se drží tématu. Díky jednodychým, jasným a stručným pravidlům si Alenčinu zahrádku zahrajete stejně dobře, jak s dospělými, tak i s malými školáky. Určitě bych se nebála hru volit i jako vstupní hru do světa tetrisovek pro děti kolem 6-7 let. Mnohé z vás také určitě potěší, že i sólo varianta hry šlape jako hodinky. :-)

Alenčina zahrádka je skvělá pro  hráče začátečníky, unavené rodiče a především hráče, kteří mají rádi tetrisovky a hledají nekonfliktní a zábavnou hru s krátkou herní dobou. Cenovka hry je také velice příjemná. Alenčinu zahrádku pořídíte do 400 Kč.

Zakoupit hru

0 Komentáře