Lovci pokladů: Legendární rodinná hra

„Na mořské hladině se setkaly lodě čtyř kapitánů, kteří sem připluli z různých světových stran. Jsou rozhodnuti vyrvat moři jeho tajemství, či připravit o kořist soupeře. Kdo získá nejvíc pokladů a vrátí se z námořní výpravy jako vítěz?"   (citace z pravidel)                   


Počet hráčů: 2-4

Doba hraní: 40 minut

Doporučený věk: 6+ 

Obsah balení:  

Pod víkem modré krabice s velkou truhlicí plnou pokladů naleznete 81 karet herního plánu, 4 karty námořních lodí, 41 žetonů mincí, 16 figurek ve 4 barvách a samozřejmě pravidla hry v českém i slovenském jazyce. Lodě, mince a karty herního plánu jsou vyrobeny z tvrdého kartonu. Jsou doplněny hezkými a vkusnými ilustracemi ilustrátorky Ireny "Kaori" Hynkové.


Jak se Lovci pokladů hrají: 

Cílem hry je najít poklady co nejvyšší hodnoty, ochránit je před nepřáteli a dopravit je na svoji loď. Nejdříve si však musíte připravit herní plán.  Všech 81 karet herního plánu se zamíchá a otočí se rubem vzhůru. Z karet se sestaví čtverec 9x9 karet. Do prostředního čtverce se umístí větrná růžice, která má všechny cípy žluté barvy. Každý hráč umístí svoji loď k libovolné kartě na té straně herního plánu, u které sedí a na loď postaví čtyři figurky námořníků odpovídající barvy. Jakmile máte všechno připraveno, můžete zahájit svoji plavbu. Lodě se pohybují pouze po obvodu herního plánu, a to vždy o jednu kartu doprava anebo doleva. Po mořské hladině (herním plánu) se smí pohybovat pouze námořníci a to všemi směry ( kolmo i šikmo do všech stran). Pohyb námořníka je vždy pouze o jedno pole. Před vstupem na mořskou hladinu, hráč obrátí dosud neobracenou kartu mořské hladiny a vstoupí na ni. Karty mořské hladiny mají na sobě namalované symboly, které ovlivňují další pohyb námořníka, anebo se na nich nachází obrázek pokladu, který se přemění v mince. Ty pak musíte se svou posádkou odnést do své lodi.


Ve svém tahu můžete také zajat loď soupeře. Pokud loď opustí všichni námořníci, může být vstupem jiného hráče zajata i se všemi poklady, které se na ni nacházejí. Hra končí v okamžiku, kdy jsou objeveny a dopraveny na loď všechny poklady anebo pokud, některý z hráčů zajme všechny lodě. Vítězí hráč, který má na lodi mince s nejvyšší hodnotou. 

Jak se nám hra Lovci pokladů líbí:

Lovci pokladů jsou hra plná zvratů kombinující prvek náhody s možností taktizování. Pravidla jsou jednoduchá a lehce zapamatovatelná. Hru si zahrajete již s předškolními dětmi. 


Díky tomu, že si herní plán sestavujete z dílků náhodně, žádná hra nikdy nebude stejná. Několikrát se nám stalo, že nám špatně vycházely akční karty a hra byla zdlouhavější. Nicméně dětem se tematika námořníků a mořské hladiny líbí a i čtyřletá dcera vydrží celou partii, která trvá půl až třičtvrtě hodinku. Zajímavostí je, že tato hra poprvé vyšla již před 34 lety a někteří ji možná znáte pod názvem "námořníci". 

Zakoupit hru

0 Komentáře