Jde se do archy - kooperace pro nejmenší

Prší již několik dnů a nocí. I zem začíná být rozmáčená. Chlapeček Noe potřebuje pomoci dostat zvířátka na palubu Archy, a tak je zachránit před potopou. Každé zvíře si může přínést kufr se svými nejdůležitějšímí věcmi. Pomozte Noemu najít  správný kufr pro každé zvíře a naložit ho do Archy dříve, než se zcela promočí.



Počet hráčů: 2-4

Doba hraní: 15 minut

Věk: 3+

Obsah balení: 

V menší žluté krabici  naleznete dílky na sestavení Archy, deset dílků s kulatými cestami, patnást kufrů, deset dřevěných figurek zvířat (slon, velbloud, kůň, kráva, ovce, prasátko, liška, kočka, myš a ježek), jedna dřevěná figurka Noaha a samozřejmě pravidla hry. Sestavení Archy je velice intuitivní. Loď se skládá z dna krabice, na které položíte palubu a do zářezů v palubě vložíte střechu Archy.

Jak se hra Jde se do archy hraje: 

Jelikož je hra určena pro nejmenší hráče, pravidla jsou jednoduchá. Nejdříve postavíte Archu a chodníček k ní, na který rozmístníte všech deset zvířátek. Kolem chodníku položíte žetony s kufry. Hráč, který je na řadě může posunout figurkou Noa o jedno políčko dopředu anebo do zadu. Noe ale také může zůstat stát. Po té musí hrač najít kufr, na kterém je namalované to samé zvířatko, u kterého stojí Noe. Pokud kufr najdete, zvířátko jde i s kufrem do Archy a vy jste o krok blíž k vítězství. Záchranu zvířat Vám budou komplikovat "mokré kufry". To jsou kufry, na kterých jsou namalované kapky vody. Můžete najít kufr s jednou, dvěmi anebo až třemi kapkami vody. Pokud takový kufr naleznete, otočíte tolik dílků chodníku, kolik kapek je vyobrazených na kufru. 

 


Pokud se vám podaří dostat všechna zvířatka na palubu, vyhráli jste. Ale pokud se celý chodník ocitne pod vodou, prohráváte a Archa se potopí. 

Jak se nám hra Jde se do archy líbí: 

Hra je moc hezky zpracovaná. Jak již je u her od vydavatelství HABA zvykem, všechny komponenty jsou krásné a kvalitní. Díky jednoduchým pravidlům je hra vhodná i jako první společenská  hra pro nejmeší hráče. Děti si u hraní procvičí pamět. Naučí se spolupracovat. Pro menší děti si také můzete zjednodušit pravidla a odebrat několik dílků promočených kufrů.

Cena hry se pohybuje kolem 300 Kč.

Zakoupit hru

0 Komentáře