Pan Baf

Byl jednou jeden kocour, kterému říkali pan Baf. Všechna zvířátka se před ním musela mít napozoru. Ne proto, že by byl zlý, ale proto, že z legrace rád strašil své okolí  a na každého  bafal. 


Jednoho dne ho však bafání přestalo bavit. Pan Baf se  tedy smutně vydal domů a začal se strachovat, zda už není moc  starý. V tom mu jeho panička přinesla domů Pampelišku. Ptáte se, kdo byla Pampeliška? Pampeliška byla malé žluté koťátko, které se panu Baf v leda čem podobala. Baf!


Pan Baf
je novinkou na trhu, kterou vydává nakladatelství Portál. Autorkou knihy je Joyce Dunbar. Ilustrace vytvořil Petr Horáček, které jsou, jako vždy  překrásné a navíc  vybízejí dítě k zamyšlení.

Jak se nám kniha četla: 

Kniha zaujme děti na první pohled svou barevností. U nás zaujala rovnou všechny tři děti. Batole, čtyřletou školkačku a i předškoláka, který si na ni cvičí čtení.Děti si knihu rády vytahují z knihovny a jenom tak si v ní listují a vymýšlí nové příběhy, anebo si ji vyberou před spaním. 


Z pohledu dospěláka, bych řekla, že v knize hrají prím především ilustrace, které jsou fantastické, tak jak jsme od Petra Horáčka zvyklí, ale obsahově mi přijde trošku slabší. 


Na druhou stranu velmi oceňuji větší formát, díky kterému si děti ilustrace užijí naplno, a pevnější stránky, které ani malé dítko jenom tak lehce neponičí. 

Dostupnost:

Knihu naleznete na e-shopu nakladatelství Portál, za zvýhodněnou cenu 183 Kč.


0 Komentáře