KNIHA: Pravdivý příběh o prasátku

Kniha Pravdivý příběh o prasátku, vypráví o malém selátku Miriam, které jednoho dne najde v lese postarší pár, Líza a Petr.


Líza si prasátko ihned zamiluje a odnese si ho domů.Prasátko Miriam není jenom takové ledajaké prasátko, je velice zvídavé. Lízu a Petra neustále zahlcuje různými otázkami. Rozhodnou se tedy Miriam poslat do školy. Do lidské školy.


Prasátku se ve škole moc líbí. Je oblíbené mezi holkami i kluky. Dokonce se zamiluje do chlapečka Rafaela. Ten Miriam řekne, že se do ní nemůže zamilovat, protože je úplně jiná než ostatní holčičky. Miriam se tedy doma začne vyptávat maminky Lízy, proč je jiná. Proč není, jako ostatní děti. 


Příběh je velice poučný. Ukazuje dětem, že každý z nás je jedinečný, a je důležité, abychom se přijali takoví, jací jsme. Prasátko si nakonec uvědomí, že je vlastně dobře, že je jiné a může toho využít, jako svou přednost.


Trošku mne zklamal závěr knihy, kde Miriam prosí maminku Lízu, aby tatínkovi Petrovi neříkala pravdu o tom, že je prasátko. Přiznám se, že jsem závěr nepochopila a čekala jsem ho trošku jiný. 

No děti si knihu ihned oblíbily.  Mluvící prasátko, které si čistí zuby, jí příborem a chodí do školy, je ihned fascinovalo. Celý příběh je krásně a netradičně ilustrovaný. U nás se kniha zařadila mezi tituly, které pravidelně čteme před spaním.

Knihu naleznete na e-shopu nakladatelství Portál

0 Komentáře