Gump

Doba hraní: 30 minut

Věk: 8+

Počet hráčů: 2-5


Hra Gump je pro mne opravdu velkým překvapením. Když jsem zaslechla, že vychází hra k filmu, tak jsem si hned pomyslela, že to bude další hra ala člobrdo. Ale vůbec tomu tak není. Gump je hezky fungující kooperace, ve které vaším úkolem  je, aby se Gump s Béďou setkali dříve, než vám dojde balíček karet. Musíte proto spolupracovat a  karty vhodně kombinovat. 


Ve hře  se budete pohybovat s dvěmi figurkami. S figurkou psa Gumpa a s figurkou jeho páníčka, bezdomovce Bédi. Gump se Beďovi ztratil, a vy se obě figurky snažíte dostat na jedno políčko. 


Na začátku tahu hodíte oběmi šestihrannými kostkami. Jejich součet a hvězdičky na herní ploše rozhodnou kterým směrem se můžete vydat. Během svého putování můžou hrdinové navštívit různá místa. Například nádraží, veterinu, útulek, statek, ale také ilegální množírnu, boudu nebo policii. Na herním plánu také naleznete překážky, komety, které se vám povede odstranit, když uděláte dobrý skutek. Dobrý skutek uděláte tehdy, pokud dáte dohromady kartu pejska s odpovídajícím páníčkem. V každém tahu můžete zahrát až tři karty. Díky kartám si můžete, například za peníze v obchodě, koupit další akční karty, anebo upravit hodnotu jednotlivých hodů. Také můžete udělat dobrý skutek, jak jsem vzpomínala výše. Takto s pomocí karet a kostek posouváte Gumpa k Beďovi a pokud se vám to povede, dříve než vám dojdou karty, tak jste vyhráli. 


Hra rychle odsýpá. Dětem se líbí, že ve hře zachraňují pejska. Ku podivu má i celkem dost prostoru na taktizování.  Gump je opravdu příjemná rodinná hra

Hru naleznete například na e-shopu mojedino.cz




0 Komentáře