7 divů světa: Architekti

V karetní budovatelské hře 7 Divů světa: Architekti, hráči postupně shromažďují zdroje, které potřebují k rozvoji své civilizace. Ať už jde o pokrok v technologiích, zlepšování obchodu, anebo rozšiřování armády. 

Stejně tak, jak je tomu i u her 7 divů světa a 7  divů světa Duel, hráči soutěží o post nejmocnějšího vůdce starověkého světa. Výše uvedené tituly jsou skvělé, no jsou určeny především pro starší a zkušenější hráče. Hra 7 divů světa: Architekti se snaží být přístupnější i pro děti a začátečníky. Hra má přehlednější pravidla. Krásné až pohádkové ilustrace a k víťezství vedou jednodušší cesty, než-li je tomu u hry 7 divů světa.

Dizajnérem  hry 7 divů světa: Architekti nemůže být nikdo jiný, jako francouzský tvůrce her Antoine Bauza, který stojí i za původní hrou  7 Divů světa a je spolutvůrcem varianty hry pro dva hráče, 7 divů světa Duel. Zajímavostí je, že hra 7 divů světa: Architekti měla být původně zaměřená na mladší hráče a nést název 7 divů světa: Junior. U testování se však ukázalo, že velice hezky obstojí i u starších a zkušenějších hráčů.

Na začátku hry si každý hráč vybere jeden ze sedmi divů světa, který bude reprezentovat. Každý div světa má svůj insert, který obsahuje pět stavebních  dílků divu a balíček karet včetně vlastního plastového držáku.

Příprava hry je velice rychlá. Stačí vzít svých pět stavebních dílků a položit je před sebe na stůl stranou „ve výstavbě“. Poté vezměte svůj balíček karet, zamíchejte jej a vraťte jej lícem nahoru zpět do držáku. Poté jej položte mezi vás a hráče po vaší levici. Společný dobírací balíček karet, zásobu žetonů vědy, války, míru, vítězství a figurku kočky položte doprostřed stolu.


7 divů světa: Architekti si zahrajete ve skupině  až sedmi hráčů, co u strategických her rozhodně není obvyklé. Jedna partička vám ve dvou hráčích zabere čtvrt hodinku, ve více hráčích kolem 30 minut. Hra využívá herní mechaniku draftování karet a tvorbu setů. Hráč, který je na tahu, si vybere jednu ze tří karet - buď z těch, které jsou lícem vzhůru po hráčové pravici a levici, anebo si dobere ze společného balíčku. Dobranou kartu vyloží před sebe a následně v závislosti na svých kartách a žetonech, může provést různe akce. Například postavit část svého divu, anebo zatroubit na roh a otočit konfliktní stranou vzhůru žeton konfliktu.

 
Hra nabízí celou řadu strategií, díky kterým můžete mít vítězství na dosah. Máte na výběr, zda se vydáte agresivnější cestou vojenské převahy, anebo diplomaticky a bezkonfliktně budete shromažďovat body, suroviny a snažit se být první, kdo postaví svůj div světa, a tím hru ukončí.


Hra 7 divů světa: Architekti je ideální vstupní rodinnou hrou. Děti zaujme hezkým grafickým ztrvárněním a zároveň hra využívá dětské touhy po budování. Děti láká  možnost v příští hře zkusit postavit zase něco jiného. Navzdory jednoduchým pravidlům se u hry zabaví celé rodiny a i zkušenější hráče.

Hru můžete zakoupit zde.


0 Komentáře