PEXINO PIRÁTI

V paměťové hře Pexino Piráti, se stanete mořskými vlky, kteří hledají svůj ztracený poklad. Musíte však dávat velký pozor!!! Kostlivci a i zlověstní piráti, Vás budou chtít  o vaše těžce vydobyté dukáty připravit. 


Doba hraní:  20 minut

Počet hráčů: 2-5

Doporučený věk: 4+

Pod víkem malé modré krabičky s ilustrací piráta, objevíte 64 kartiček, 60 pirátských zlaťáků a pravidla. 

Ihned po otevření  hry mne velice mile překvapilo, že je krabice rozdělená na dvě části a kartičky i zlaťáky mají v krabici své místo. Zpracování hry je moc hezké. Kartičky s krásnými ilustracemi jsou z tvrdého kartonu, takže se s nimi dobře manipuluje i menším dětem a nekrčí se.



Jak se hra hraje: 

Na začátku hry se všech 64 kartiček rozloží na stůl lícem dolů a každý hráč dostane 6 zlaťáků. Hráč na tahu otočí dvě kartičky tak, aby na ně všichni hráči viděli. Pokud se obrázky shodují, tak si je nechá a vykoná akci podle barvy pozadí ukořistěných kartiček. 

Když narazíte na dvojici se žlutým pozadím, můžete si oddechnout. Žlutá znamená, že jste objevili poklad a ze společného banku si vezmete tolik dukátů, kolik  je namalovaných lebek v pravém horním rohu kartičky.  Modrá je taky dobrá. Když najdete dvojici s modrým pozadím znamená to, že všichni ostatní hráči Vám musí odevzdat dukát. Černé  pozadí kartiček však nevěští nic dobrého. Narazíte-li na kostlivce, musíte odevzdat jeden zlaťák do společného banku. Zelené kartičky vám dovolí zopakovat vaši poslední akci a posledním druhem kartiček jsou kartičky červené. Právě ty jsou u nás doma v největší oblibě. Jsou totiž zlodějské!!! Ten, kdo najde dvojici s červeným pozadím, ten může ukradnout protihráčům tolik zlaťáků, kolik  lebek se nachází na kartičce. 



Vítězem se stává hráč, který má po objevení všech dvojic nejvíce zlaťáků. V Pexinu Piráti rozhodně neplatí, že vyhrává hráč, který najde nejvíce párů. K výhře je potřeba i troška taktiky a strategického myšlení. Dost často se totiž musíte zamýšlet nad tím, zda je pro vás lepší uloupit nějaký ten zlaťák soupeři, anebo třeba otočit kartičku s pokladem a vzít si jmění ze společného banku.

Jak se nám hra líbí: 

Asi jste už přišli na to, že základem pro paměťovou hru Pexino Piráti, je všemi dobře známé, pexeso. Narozdíl od pexesa je však Pexino Piráti mnohem svižnější a zábavnější.  Hra se dynamicky vyvíjí a množství vašeho bohatství se velice rychle mění. U hraní si trošku  popřemýšlíte nad strategií, uškodíte protihráčům ale zároveň má hra opravdu jednoduchá pravidla, která pochopí i menší děti. 



Pirátská tématika  je také určitě trefa do černého a pro děti je hra i díky tomu velice lákavá. K základní hře si můžete pořídit i rozšíření, které se skládá ze 4 nových párů kartiček. Přidává do hry žolíka a zlověstný hnát. Pexino Piráti je určitě hezká alternativa pro všechny milovníky pirátů a klasického pexesa. Koupí navíc podpoříte českého autora.

0 Komentáře