KNIHA: Jsem zlodějka?

Kniha Jsem zlodějka? od Abigail Rayner, vypráví příběh holčičky Elišky, která je moc šikovná. Pomáhá paní učitelce a také navštěvuje klub žížalých záchranářů.


Jednoho dne spatří ve škole diamant, který ji úplně učaruje. Krásně zeleně září a Eliška ho musí mít. Ani neví jak a už ho má v aktovce. 


Hned, jak se vrátí ze školy, ji však přepadnou výčitky svědomí. Začne tedy u rodičů a prarodičů zjišťovat, zda někdy něco ukradli. 


Eliška je velice překvapená, když zjistí, že téměř každý z její rodiny někdy kradl. Maminka, jako malá holka, ukradla magnet. Dědeček zase ukradl kamarádovi přívěšek na klíče. Babička často krade cukr v restauraci a její pes krade buřty. Pořád!!! 


Eliška se začne strachovat, že patří do rodiny zlodějů. Nakonec se rozhodne udělat správnou věc. Kámen vrátí paní učitelce. Na její velké překvapení jí paní učitelka nepokárá. Řekne jí, že je moc odvážná holčička. 

Autorka v knize dětem ukazuje, jak je důležité přiznat se a nést následky svých činů. Kniha je doplněna opravdu překrásnými ilustracemi. Obsahuje málo textu. Celou knihu přečtěte za deset minut. Je tedy naprosto ideální večer před spaním.

Knihu naleznete na e-shopu nakladatelství Portál.






0 Komentáře